• Over Companion Healthcare

   

   

  broken image
 • Waarom Companion Healthcare?

  Companion Healthcare werkt met een nieuwe vorm van praktijkhouderschap in de veterinaire sector, waarbij de dierenarts zich mag focussen op zorg. Companion Healthcare zorgt op haar beurt voor de rest: de bedrijfsvoering. Want welke dierenarts wordt net zo enthousiast van de boekhouding als van de veterinaire zorginhoud?
  Door gedeeld eigenaarschap van de praktijk vinden we een antwoord op de uitdagingen in de veterinaire zorg, zoals parttime werken, behoud van je professionele autonomie, je werk/prive balans op orde, als jonge dierenarts je eigen praktijk runnen en als ervaren dierenarts je levenswerk (gefaseerd) overdragen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om zonder productietargets te werken.

  Hoe werk het?

  Companion Healthcare neemt een minderheidsbelang in de praktijk. Het meerderheidsbelang blijft bij de dierenarts of praktijkmanager. Eigenaarschap komt hiermee binnen handbereik voor een grote groep jonge dierenartsen. Companion Healthcare ontzorgt de dierenarts op het gebied van de bedrijfsvoering, waardoor de dierenarts kan blijven wat hij is… dierenarts! We merken dat zelfstandigheid en ondernemerschap een belangrijke factor zijn voor het werkplezier van de dierenarts, en daarmee ook een belangrijke succesfactor voor de praktijk. Voor de ervaren dierenarts betekent de samenwerking met Companion Healthcare een mogelijkheid om bijvoorbeeld richting pensioen de hoeveelheid werk af te bouwen, zonder het eigendom van de praktijk direct over te dragen.
  Door het netwerk van praktijken die zijn aangesloten bij Companion Healthcare, profiteren de praktijken van elkaars kennis en ervaring en is intercollegiaal contact laagdrempelig.

  Oorsprong Companion Healthcare

  Companion Healthcare vindt zijn oorsprong in Zuid Afrika. Daar spelen vergelijkbare uitdagingen voor dierenartsen als in Nederland, al is ketenvorming in Zuid Afrika niet toegestaan. En hoewel Nederland en Zuid Afrika als landen veel van elkaar verschillen, is het waardevol de ervaringen onderling uit te wisselen en te leren van elkaar.
 • Nieuwsgierig?

   

  Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
  info@companionhealthcare.nl